Inredningsarkitektens_vision
Mija har lagt stor vikt vid materialval, att kvalitetsnivån verkligen ska kunna kännas rent fysiskt.

Inspirationen kommer från en morgon vid Kalmarsund

På tv har vi sett henne åka land och rike runt för att inreda svenska hem. När vi bad henne inreda nya Brf Riggen på Varvsholmen kände hon sig genast som hemma. Mija är nämligen sedan länge bekant med just detta område. Hon har en bror som många år bott i Kalmar, både på Ängö och Varvsholmen. Efter att ha tillbringat mycket tid här hade hon en omedelbar och intuitiv känsla för Varvsholmens unika läge.

– Jag känner mig hemtam här. Färgskalan och namnen på de tre olika inredningskoncepten kommer från en förtrollad morgon då jag vaknade upp och såg ut över Kalmarsund.

Åskmoln, Drivved och Klippgrå är variationer på samma tema. Tre olika uttryck med utrymme för personligt svängrum för dem som ska bo i lägenheterna. Jag har varit noga med att sätta tonen i färg och materialval redan i entréer och trapphus. Sedan blir de olika koncepten förlängningar in i varje lägenhet, berättar Mija.
Att kunna välja mellan olika inredningskoncept är också en garanti för att man får en utmärkt grund. Att material, stil och funktion harmonierar. Att man får en grund att bygga sin egen inredning på.
– Att bygga från grunden innebär att man måste göra så många olika val gällande så många olika detaljer att det kan vara svårt att se helheten. Jag ser det som att jag har underlättat det arbetet för den som ska flytta in, som nu helt enkelt kan välja sitt favoritkoncept och sedan börja med det riktigt roliga, att sätta sin egen prägel på hemmet, menar Mija.

– Inred från hjärtat, då blir det aldrig fel.

Har hon då några råd till alla kommande Riggenbor om hur de ska tänka när de tar vid och inreder sina hem?
– Inred från hjärtat, då blir det aldrig fel. Ett personligt hem är alltid mer intressant. Jag är så nyfiken på hur de olika lägenheterna kommer att se ut när alla har flyttat in. Min dröm är att någon från varje koncept ska bjuda in mig på kaffe, visa och berätta hur de valde att inreda och hur det är att bo där, avslutar Mija.